پنجشنبه 1401/12/11 05:20

کافه مثبت: تاکید بر نقش فرهنگ در جامعه پزشکی/جشنواره علمی-فرهنگی فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد

کافه مثبت: جشنواره علمی فرهنگی فرهنگستان علوم پزشکی با حضور دکتر علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان در سالن همایش‌های غدیر فرهنگستان علوم پزشکی برگزار گردید

به گزارش خبرنگار ما، بعد از سخنان دکتر مرندی درباره کم و کیف جشنواره و اهمیت نقش فرهنگ در جامعه پزشکی و در عین حال تاکید بر اخلاقیات در امور پزشکی-درمانی،  جوایز بخش‌های اصلی اهدا شد.
دکتر علیرضا بیگلری، دکتر محمدمهدی گویا و دکتر حمیدرضا جمشیدی برگزیدگان جایزه سلامت جشنواره بودند که با حضور روی سن توسط دکتر مرندی مورد تقدیر قرار گرفتند. رونمایی از کتاب نشانی با محوریت یادداشت‌های دانشجوی علوم پزشکی ورودی ۵۴ از دیگر محورهای برنامه بود.
یادداشت‌هایی مشتمل بر خاطرات پزشکان حاذق ایرانی از هشت سال دفاع مقدس که به همت سیدعباس فروتن گردآوری شده است. محمدعلی محققی عضو هیات رئیسه فرهنگستان در ادامه مراسم درباره ارزش‌های تجلیل از علم و فضیلت و اخلاق سخن گفت.
ایشان با یادکرد از استاد نورالدین هادوی و همچنین استاد مسلم بهادری، از فضایل این اساتید گفت. پایه گذاری علمی و بن‌بست شکنی در دورانی که بیماری‌های واگیر، ایران را دربرگرفته بود، از جمله ویژگی‌های استاد هادوی است که فرهنگستان، جایزه‌ای به نام او ایجاد کرده است.
دکتر پرهام صادقی‌پور(علوم بالینی)، دکتر مجتبی سپندی(رتبه اول علوم پایه)، دکتر فرامرز خداییان(رتبه دوم علوم پایه)، دکتر حمیدرضا منوری و دکتر آنژیلا عطایی پیرکوه(رتبه سوم علوم پایه) برندگان جایزه استاد هادوی بودند.
در جشنواره علمی فرهنگی فرهنگستان علوم پزشکی، مرکز تحقیقاتی بیماری های مزمن تنفسی شهید بهشتی به عنوان مرکز تحقیقاتی برتر معرفی شد. دکتر اسما کاظمی و دکتر علی عباسیان اردکانی به عنوان پژوهشگران جوان برگزیده، معرفی و تقدیر شدند.
اهدای جایزه استاد دکتر فریدون عزیزی، بخش بعدی جشنواره بود. دکتر سوده غفوری فرد دانشمند برگزیده علوم پزشکی دهه اخیر که به غیر از تحقیقات پزشکی، حافظ پانزده جزء قرآن هم بوده است با حضور هیات رئیسه فرهنگستان، مورد تقدیر قرار گرفت. جایزه طرح تحقیقاتی برتر(جایزه مقاله برتر فارسی) به دکتر محمدعلی محققی، دکتر حسین وحیدی برای طرح تقویت زیرساخت‌های مواد اولیه دارویی و حجت الاسلام عباس پسندیده برای طرح الگوی ابعاد سلامت اجتماعی در منابع اسلامی رسید و سپس کتاب الگوی اسلامی سلامت اجتماعی رونمایی گردید