سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید کرد: همسویی افزایش اختلالات روانی با افزایش آسیب‌های اجتماعی، توسعه مراکز مشاوره رایگان جهت شناسایی و کنترل این اختلالات در جامعه را ایجاب می‌کند.

زهرا ساعی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه‌ملت، در خصوص وضعیت وخیم اختلالات روانی در جامعه و تاثیر این اختلالات در افزایش آسیب‌های اجتماعی، گفت: فرهنگ مراجعه به مشاوره، روانشناس و روانپزشک در جامعه ما بسیار کم رنگ است هرچند در دهه‌های اخیر شاهد رشد و بالندگی مراجعه به این مراکز درخانواده‌های ایرانی هستیم.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: متاسفانه بیماری‌های روحی و اختلالات روانی جدی گرفته نشده در حالی که اثرگذاری این اختلالات در بروز مشکلات بسیار بالاست، داشتن سلامت روانی موجب مقابله افراد با برخی از آسیب‌های اجتماعی  می‌‌شود.

وی افزود: دستگاه‌های اجرایی به خصوص آموزش و پروش باید راهکارهای شناسایی و درمان اختلالات روانی را از کودکی آموزش دهد، زیرا کنترل و مهار این اختلالات در سنین پایین امکان‌پذیر است اما کنترل این اختلالات در سنین بالا حالات بغرنج‌تری را ایجاد می‌کند.

ساعی با بیان اینکه بسیاری از افراد بیماری روانی خود را نمی‌پذیرند، گفت: با توجه به افزایش آمار بیکاری، حاشیه‌نشینی و وضعیت نامناسب زندگی‌های اجتماعی و خانوادگی سلامت روانی افراد بیشتر در معرض تهدید هستند، این افراد عموما به دلیل هزینه بالای مشاوره و عدم فرهنگ سازی توانایی و انگیزه مراجعه به مراکز مشاوره را ندارند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: با توجه به اهمیت این موضوع و پدیده رو به رشد آسب‌های اجتماعی، مراکز آموزشی چون رسانه ملی و دستگاه‌هایی مانند آموزش و پروش باید ضمن فرهنگ‌سازی، آموزش‌های لازم را به افراد ارایه دهند، علاوه بر این مراکز مشاوره رایگان منسجم باید توسعه پیدا کند.

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: هم‌اکنون سازمان بهزیستی بخشی از مراکز مشاوره‌ای را مدیریت می‌کند اما این مراکز با توجه به مشکلات اجتماعی باید افزایش یابد، این اقدام در کنار اقدامات مقابله‌ای با آسیب‌های اجتماعی، اشتغال‌زایی، توسعه شهرها، بهبود کیفیت زندگی در کاهش اختلالات روانی تاثیرگذار است.

به گزارش خبرگزاری خانه‌ملت؛ محمدهادی ایازی معاون اجتماعی وزارت بهداشت و درمان با اشاره به شاخص‌های حاشیه‌نشینی، اعتیاد، طلاق و دیگر مسائل آسیب‌های اجتماعی، گفت: وزارت بهداشت و درمان در حوزه این مسائل و مسائل فرهنگی و دانشگاهی، سیمای سلامت ایرانیان، ساختار معاونت اجتماعی و دفتر کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی اقدامات خوبی را انجام داده که سیر صعودی شیوع اختلالات روانی در ایران نشان می‌دهد وضعیت نامناسبی در کشور شکل گرفته که جای نگرانی  بسیار است. متأسفانه در بین جمعیت 15 تا 64 سال این میزان به 23.6 درصد رسیده که در آقایان نسبت به خانم‌ها این میزان کمتر است.

معاون اجتماعی وزارت بهداشت و درمان شایع‌ترین اختلال روانی، اختلالات اضطرابی و خلقی دانسته و گفته است: عواملی چون بیکاری، طلاق، زندگی شهری، بی‌سوادی و وضعیت اقتصادی، اجتماعی پایین در جامعه در افزایش این اختلالات تأثیر بسیار دارد از این رو  هزار تخت روانی  و 1800 روانشناس در مناطق مختلف به کار گرفته شدند.