دکتر مرندی از سکوت مجامع بین المللی و حقوق بشری در مقابل تروریسم اقتصادی به رهبری آمریکا که سلامت مردم ایران را نشانه گرفته است به شدت انتقاد کرد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی فرهنگستان علوم پزشکی ، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای به خانم فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از سکوت مجامع بین المللی و حقوق بشری در مقابل تروریسم اقتصادی به رهبری آمریکا که سلامت مردم ایران را نشانه گرفته است به شدت انتقاد کرد.

در نامه ­دکتر سید علیرضا مرندی خطاب به مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا آمده است: تحریم‌های ظالمانه، بر اساس شواهد و مستندات موجود و مکاتباتی که اینجانب چندین بار با دبیرکل محترم سازمان ملل انجام داده‌ام، دسترسی بیماران را به دارو‌ها و تجهیزات پزشکی حیاتی دچار محدودیت و مشکل کرده است و این امر باعث تشدید بیماری و مرگ تعدادی از بیماران بی‌گناه شده است
در بخش دیگری از نامه دکتر مرندی آمده است: اعمال تحریم‌های ظالمانه باعث کاهش ارزش پول ملی و کاهش قدرت خرید مردم و افزایش قیمت‌ها شده و در نتیجه تهیه مواد غذایی حافظ سلامت برای قشر عظیمی از مردم مشکل ساز شده است؛ بنابراین جنگ اقتصادی و تروریسم به رهبری امریکا تاثیر مستقیم بر روی سلامت جامعه دارد.
در این نامه همچنین آمده است: حوادث بزرگی، چون سیل که بخشی از کشور ما را در ماه‌های گذشته در بر گرفت آسیب‌های جدی به منازل مسکونی و شرایط زندگی بخشی از مردم رساند و متاسفانه تحریم‌های ظالمانه بین‌المللی مانع رساندن کمک‌های مالی بین‌المللی و حتی ایرانیان مقیم خارج از کشور به مردم آسیب دیده شده است و این در شرایطی است که هم اکنون در گرمای شدید تابستان خطر ابتلا به بیماری‌های واگیر این قشر آسیب دیده را تهدید می‌کند.
دکتر مرندی در این نامه با انتقاد از مسیر‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا برای برون رفت از بحران خودساخته مدعیان حقوق بشری که جنگ ظالمانه اقتصادی علیه مردم ایران را آغاز کرده اند، گفته است: مشکلات سلامت مردم با تامین بخشی از غذا و دارو از مسیر‌های غیرقابل اطمینانی که شما قصد ایجاد آن را دارید، حل شدنی نخواهد بود بلکه برداشتن کل تحریم‌ها یا بی توجهی به آن‌ها و امکان فروش نفت و برقراری تبادلات بانکی و اقتصادی مطابق توافق هسته‌ای می‌تواند به رفع مشکلات فوق در حوزه سلامت و تغذیه مردم، کمک کند
در بخش دیگری از این نامه آمده است:جامعه پزشکی دلسوز و پر تلاش جمهوری اسلامی ایران در طول چهل سال گذشته برای رفاه مردم تلاش زیادی کرده است. این امر به ویژه در جنگ تحمیلی مشهود بود زمانی که کشور‌های غربی سلاح‌های شیمیایی برای صدام حسین تامین کردند و همچنین چندین سطح تحریم‌های غیرقانونی و غیرانسانی بر کشور ما اعمال شده بود. این سوال همیشه در ذهن جامعه پزشکی ما خواهد ماند که چرا مردم ما باید به دلیل سکوت مجامع بین‌المللی به ظاهر حامی حقوق بشر در مورد این تحریم‌های وحشیانه بین‌المللی متحمل آسیب شوند.

فصلنامه ارتقاي سلامت

گزارش و گفتگو

نقش-آينده‌پژوهي-در-مديريت-بحران‌ها آينده‌پژوهي، علم و يا به تعبير ديگر هنري است كه به...

ورود به سایت