به گزارش خبرنگار «نسیم»، رضا ملک‌زاده با بیالن اینکه ایران بالاترین رشد افسردگی را در دنیا دارد،‌ گفت: جمعیت شهری در ایران از 30 درصد به 70 درصد افزایش یافته است. 88 درصد ایرانیان روزانه کمتر از 5 واحد میوه و سبزیجات مصرف می‌کنند، بیش از 50 درصد مردم چاقی و اضافه وزن دارند و نیمی از مردم ایران هم کم تحرکند؛ ‌همچنین 55 درصد ایرانیان بالای 50 سال، حداقل سه ریسک فاکتور دارند.
در حال حاضر، مهمترین علت مرگ و میر کودکان زیر پنج سال بیماری‌های غیرعفونی و مادرزادی است و 50 درصد مردان ایرانی بر اثر بیماری‌های غیرواگیر جان خود را از دست می‌دهند.
در حال حاضر 250 مرکز تحقیقاتی مصوب 30 پژوهشکده و 54 دانشگاه در حوزه علوم پزشکی کشور وجود دارد و 37 درصد مقالات در اسکوپوس و 38 درصد مقالات ارائه شده در آی اس آی، در حوزه پزشکی بوده و به طور کلی بیش از یک سوم تولیدات علمی ایران در بخش پزشکی است؛ درحالی که از یک میلیارد دلار اعتبارات پژوهشی تنها حدود 85 میلیون دلار به تحقیقات پزشکی اختصاص می‌یابد. باید به سمت اقتصاد دانش بنیان و افزایش شرکت‌های دانش‌بنیان حرکت کنیم.