دکترسراج عضو زيرگروه همگرايي گروه علوم پايه فرهنگستان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد ضرورت ورود فرهنگستان علوم پزشکی کشور در مباحث همگرايي گفت: امروزه با پدیده خروج مغزها مواجه هستیم و اگر ما در خصوص همگرايي بين رشته اي از کشورهای منطقه عقب باشیم نخبه های ما به این کشورها مهاجرت می کنند.

وی افزود: فرهنگستان علوم پزشکی کشور لازم است به این مباحث ورود پیدا کند و سند جامع تنظیم و رهیافت های موجود را  تبیین کند و برای اجرا به مسئولان آموزش عالی کشور از جمله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم ابلاغ کند.

دکتر سراج تصریح کرد: بحث رشته های همگرایی مدت های مدیدی است که در کشور مطرح شده و برای اینکه این وضعیت شکل بهتری بگیرد و اجرایی تر شود، سمیناری در اين زمينه نیز برگزار خواهد شد. در همین خصوص پیاده سازی و رهیافت همگرايي یکی از پنل های این سمینار است.

وی ادامه داد: در حال حاضر دانش آموختگان زیادی را در کشور داریم كه در مقاطع تحصیلی به ویژه دكتراي تخصصی فارغ التحصيل شده اند و در آینده نیز فارغ التحصیل خواهند شد اما متاسفانه این ها نه تنها نمی‌توانند کار آفرین باشد بلکه خودشان نیز دنبال کار می گردند و با توجه به وضعیت فعلی کشور که در جذب آنها برای کارهای اداری و یا حتی علمی ظرفیت محدودی داریم با چالش های بسیاری روبرو خواهیم شد.

دکترسراج خاطرنشان کرد: بالای ۱۰۰ هزار دانشجوی دارای دکترای تخصصی در حوزه وزارت علوم وجود دارد که  درصد بسیار کمی می توانند جذب شوند و بقیه آنها اگر کار آفرین نباشند متاسفانه مانند سایر رشته ها بیکار خواهند بود که برای جلوگیری از این کار باید ساختار و تفکرات جدید در فرآیند آموزشی علمی کشور شکل گیرد.

وي همچنین گفت: باید بتوانیم میان رشته ها، رشته های فرا رشته ای که  ممزوج در چند رشته مختلف  است ایجاد کنیم و فارغ التحصیلانی با توانایی کارآفرینی تربیت کنیم تا فردی که از دانشگاه خارج می شود بتواند یک شرکت دانش بنیان با به کارگیری فارغ التحصیلان دیگر برای کشورمان تاسيس كند و نیازهای اساسی کشور را در حوزه های دانشی و کاربرد دانش در صحنه رفع کند.

فصلنامه ارتقاي سلامت

گزارش و گفتگو

نقش-آينده‌پژوهي-در-مديريت-بحران‌ها آينده‌پژوهي، علم و يا به تعبير ديگر هنري است كه به...

ورود به سایت