ششمین همایش‌قرآن عترت و‌سلامت ویژه جامعه پزشکی ، پنج شنبه یازدهم بهمن ماه آغاز به کا‌ر کرد، در مراسم افتتاحیه روز اول این همایش ، پرچم نورانی حرم حضرت علی (ع) توسط دکتر سید علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی، دکتر آقا جانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر ناصر سیم فروش دبیر علمی همایش، دکتر هادی انصاری عضو گروه قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی و حجت الاسلام والمسلمین فرهاد زاده، رئیس دفتر نهاد مقام معظم رهبری رونمایی شد.

در ادامه دکتر مرندی به ایراد سخنرانی پرداخت. وی در سخنان خود ضمن تشکر از اساتید و‌سخنرانان محترم و همچنین حاضرین در همایش، به پیشرفت های چشمگیر سلامت در جمهوری اسلامی اشاره کرد.

رئیس فرهنگستان علوم پرشکی گفت: در زمینه های پزشکی پیشرفت های زیادی داشته ایم بخصوص در زمینه تاسیس شبکه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در اوایل انقلاب که موجب افزایش علوم‌پزشکی و جامعه نگری آن شد.

دکتر مرندی ضمن اشاره به سالهای جنگ تحمیلی گفت: تنها کشوری که شاخص های بهداشتی آن در زمان جنگ افت نکرد کشور ایران بود و این امریست که با لطف خداوند و تلاش و‌ زحمات سربازان بهداشت و درمان انجام شد. وی در همین خصوص تاکید‌ کرد، خط مقدم و پشت جبهه های جنگ بسیار مستعد بروز بیماری های همه گیر است اما با یاری خداوند این اتفاق در جبهه های جنگ ما نیافتاد.

رئیس فرهنگستان افزود: در زمان قبل از انقلاب ۱۳۰۰۰ پزشک در کل کشور بیشتر وجود نداشت و به همین دلیل بیش از ۱۰۰۰ پزشک بنگلادشی و هندی در ایران مشغول به کار بودند که همین موضوع مشکلاتی را در پی داشت.

وی ادامه داد: زمانی که وزارت بهداشت تاسیس شد در هر استان یک دانشگاه علوم پزشکی ایجاد شد و به تبع با تربیت پزشکان ما در حال حاضر در گروه پزشکی به خود کفایی رسیده ایم و از کشورهای خارجی جهت امور درمان و خدمات پزشکی به ایران مراجعه می کنند.

دکتر مرندی با یادی از سخن مقام معظم رهبری که فرمودند :” روزی در جمهوری نبوده است که معجزه ای اتفاق نیافتاده باشد. “ سخنان خود را به پایان رساند و تاکید کرد: ما باید قدرشناس باشیم و برای تعالی کشور تلاش کنیم؛ همچنین وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و روسای دانشگاه ها در خصوص مسائل اعتقادی بیشتر تلاش کنند زیرا متاسفانه اکثر کتاب های ما از غرب نشات گرفته و لائیک است.

دکتر آقا جانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: موضوع گمشده ای که امروزه باید در حوزه پزشکی به آن توجه شود، موضوع اخلاق پزشکی و حرفه ای است؛ در این همایش خوشبختانه محورهای مختلفی به این مهم اختصاص داده شده است. وی افزود: امید است با استفاده از دانش نوین بشری و علوم غنی اتخاذ شده از ائمه معصومین و علوم دینی، سطح اخلاق پزشکی را ارتقا دهیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: در خصوص‌پیشرفت های جدید پزشکی مسائلی مانند تکثیر غیر جنسی، بحث درمان های جدید ناباروری، اوتانازی و غیره مورد بحث است که لازم است در این خصوص تبادل نظر مشترکی بین عالمان دینی و دانشمندان علم پزشکی انجام شود تا با کمک آیات و روایات و همچنین مباحث پزشکی بتوانیم به راه حل مناسبی دست یابیم.

دکتر آقا جانی افزود: فقه پویای شیعه به مسائل جدید پزشکی می پردازد و با تکیه بر علوم جدید پزشکی و علوم قرآنی راهکارهایی برای جامعه پزشکی ایجاد می کند.

در ادامه این همایش حجت الاسلام رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها به ایراد سخنرانی پرداخت. وی در خصوص چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی موضوعاتی را ارائه کرد و گفت: مقام معظم رهبری در سخنان خود به این موضوع اشاره فرمودند که انقلاب موجب تحول در سه بخش دولت، جامعه و تمدن شده است .

حجت الاسلام والمسلمین رستمی افزود : در زمان پیش از انقلاب کشور ما-که یک کشور دارای ذخایر فراوان است - در چنگ غربی ها بود و با انقلاب اسلامی کشور از سیطره ی غربی ها خارج شد.

وی ادامه داد: یکی از موضوعات مهم بسط فرهنگ نفی سلطه و خروج از هیمنه استکبار نه تنها در ایران بلکه در منطقه است. وی ادامه داد: موضوع عدالت طلبی، استقلال خواهی و آزادی خواهی به ایران متوقف نشده است و به خارج از مرز های کشور ما رفته است؛ حتی ادبیات آزادی خواهانه مبتنی بر معنویت، در جهان مسیحیت که لزوماً خود را غیر سیاسی می داند نیز شکل گرفت.

نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها تعریف تمدن اسلامی را اینگونه عنوان کرد: تمدن در واقع، زایش و فرآورده ی جامعه ای است که بتواند به تمام نیاز های موجود پاسخ دهد؛ هرچه پاسخگویی بیشتر باشد تمدن بالاتر است.

وی به گفتگویی که مقام معظم رهبری با جمعی از اعضای اندیشکده ها در خصوص تمدن داشتند اشاره کرد و سخنان خود را با اظهار جملاتی از ایشان به پایان برد: “امروز تمدن غرب به بن بست رسیده است. غرب حرف ها و توانایی های خوبی داشته اما فرسوده شده است؛ تمدن امروز آمریکا تمدنی است که ترامپ را تولید می کند و سلاح های کشتار جمعی را تولید میکند. این تمدن تمام شده و در حال فروپاشی است و جایگزین آن باید تمدن اسلامی مبتنی بر ادیان توحیدیباشد. “

فصلنامه ارتقاي سلامت

گزارش و گفتگو

نقش-آينده‌پژوهي-در-مديريت-بحران‌ها آينده‌پژوهي، علم و يا به تعبير ديگر هنري است كه به...