چهارشنبه 1402/08/3 08:38
در جلسه گروه علوم بالینی عنوان شد:

بررسي انتخاب داوطلبان دوره‌هاي پزشكي عمومي و رشته‌هاي تخصصي براساس سهميه مناطق محروم

در این جلسه که 29 شهریورماه 1402 با حضور اعضای گروه علوم بالینی برگزار شد؛  در خصوص بکارگیری سهمیه‌ها در گزینش دانشجو در مقاطع عمومی و همچنین رشته‌های تخصصی گروه پزشکی از جنبه های گوناگون تاکید شد.

براساس قوانین و آیین‌نامه‌ها در مقاطع زمانی متفاوت راهکارهایی توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای توزیع عادلانه و ارایه خدمت در مناطق محروم در نظر گرفته شده است. تعهد خدمت در مناطق محروم چه در قالب بومی‌گزینی و یا بکارگیری داوطلبین غیر بومی در طی چند دهه گذشته دارای آثار مستمر و ماندگاری همکاران حرف پزشکی در اين مناطق نبوده است. مطالعه دقیقی از تاثیر وضع چنین قوانینی در دسترس نیست بنابراين آینده پژوهی در این حوزه به منظور برنامه‌ریزی‌هاي کلان ضروری و لازم است.

پذيرش دانشجويان و داوطلبان رشته‌هاي تخصصي در علوم پزشكي به شرط حضور طولاني‌مدت در مناطق محروم به خودي‌خود نمي‌تواند نسبت به توزيع عادلانه ارائه خدمت در مناطق محروم مفيد باشد و در نهايت وجود معضلات فعلي از جمله نبود مشوق‌هاي مالي، مسكن مناسب، امكانات رفاهي و اجتماعي در استمرار اجراي قوانين جاري اختلال ايجاد خواهد كرد. همكاري سازمان‌هاي مرتبط از جمله سازمان نظام پزشكي و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي به عنوان متولي اصلي سلامت در كشور، در اين موضوع از اهميت ويژه‌اي برخوردار است. پیشنهاد می‌شود فرهنگستان ضمن طراحی تحقیق به منظور ارایه مدلی متناسب با شراط اقلیمی و اقتصادی به سیاستگذاران حوزه سلامت یاری رساند.

شورای آینده نگاری و نظریه پردازی سلامت فرهنگستان علوم پزشکی بررسی می‌کند:
در پی انتشار مقاله‌‌ای در روزنامه کیهان در باره رتبه پژوهشی کشور:
همکاری فرهنگستان علوم پزشکی و کرسی طب سنتی یونسکو باهدف:

شورای آینده نگاری و نظریه پردازی سلامت فرهنگستان علوم پزشکی بررسی می‌کند:
در پی انتشار مقاله‌‌ای در روزنامه کیهان در باره رتبه پژوهشی کشور:
همکاری فرهنگستان علوم پزشکی و کرسی طب سنتی یونسکو باهدف: