شنبه 1402/12/19 09:39
در جلسه مشترک گروه علوم بالینی و گروه ارتقاء سلامت:

بررسي راهكارهاي ارتقاء سطح سواد سلامت اجتماعي

نظر به اهميت موضوع نقش سواد سلامت اجتماعي در بهبود روند ارائه خدمات نظام سلامت، اعضای گروه علوم بالینی و  اعضای گروه ارتقاء سلامت 25 بهمن ماه در جلسه‌ای مشترک به بحث و گفتگو پرداختند.

به اعتقاد کارشناسان، نقش ارائه دهندگان خدمات نظام سلامت و پزشكان در ارتقاء سطح سواد سلامت اجتماعي بسيار مهم است. يكي از مهارت‌هاي اصلي جهت بكارگيري توسط درمانگران مي‌تواند همدلي با بيماران باشد كه سلامت روحي و رواني بيماران را ارتقا مي‌دهد. احساس مسئوليت پزشكان و ارائه‌دهندگان خدمات نظام سلامت در ارتباط با ارتقاء سطح سواد سلامت اجتماع مي‌تواند در ميزان تاثير روش‌هاي درماني و همراهي بيماران در روند پيشگيري و درماني نقش مهمي را ايفا ‌كند. ارتقا سطح سواد سلامت جامعه به ميزان سواد عمومي جامعه مرتبط مي‌شود؛ بنابراین ارتقاء فرهنگ سلامت برای آحاد جامعه ضروری است. انجمن‌هاي علمي گروه پزشكي بازوهاي مهمي هستند كه مي‌توانند در ارتقاء سطح سواد سلامت جامعه نقش مهمي داشته باشند؛ آموزش ارائه‌دهندگان خدمات و گيرندگان خدمات سلامت مي‌بايست بطور هم‌زمان صورت پذيرد. پيشنهاد مي‌شود بخش‌هايي از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ‌همانند دفتر آموزش و ارتقاء سلامت به عنوان زيرمجموعه معاونت بهداشتي، تقويت و ارتقاء پيدا كند.