دسته بندی
دوشنبه 1404/02/15 03:54
شماره :
2355

ضرورت حضور ماماها در بحران‌ها؛ از شعار جهانی تا واقعیت‌های تلخ منطقه

در حالی که شعار روز جهانی ماما در سال جاری با عنوان «وجود ماما در همه بحران‌ها ضروری است» از سوی سازمان بهداشت جهانی و کنفدراسیون بین‌المللی مامایی انتخاب شده، نگاهی به تحولات منطقه‌ای به‌ویژه در فلسطین، غزه، یمن و لبنان، حاکی از تضادی آشکار میان این شعارها و واقعیت‌های موجود در میدان است.

دکتر نجمه تهرانیان، کارشناس ارشد مامایی و عضو وابسته فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به نامگذاری امسال روز جهانی ماما از سوی سازمان بهداشت جهانی و کنفدراسیون بین‌المللی مامایی، گفت: شعار «وجود ماما در همه بحران‌ها ضروری است» در حالی انتخاب شده که در منطقه ما با بحران‌هایی مواجه هستیم که جان مادران و نوزادان را به صورت مستقیم تهدید می‌کند و اعتراض جامعه جهانی را نیز برانگیخته است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر شاهد مرگ و میر گسترده و کشتار دسته‌جمعی مادران و نوزادان در مناطقی مانند فلسطین، غزه، یمن و لبنان هستیم، افزود: آنچه امروز در میدان عمل مشاهده می‌شود، با شعارهای نهادهای بین‌المللی از جمله سازمان بهداشت جهانی و کنفدراسیون بین‌المللی مامایی، در تضاد کامل قرار دارد.

دکتر تهرانیان ادامه داد: این سازمان‌ها نقش ماماها را در کاهش مرگ و میر مادران بسیار پررنگ عنوان می‌کنند، اما در مقابل، کشورهای حامی همین نهادها و شعارها، عامل کشتار مادران و کودکان بی‌گناه هستند. به ویژه آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی که در این جنایت‌ها دست دارند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس خاطرنشان کرد: خوشبختانه اعتراضات روزافزون مردم، دانشجویان و اساتید در کشورهای غربی، به‌ویژه دانشگاه‌هایی مانند هاروارد، نشان‌دهنده بیداری و آگاهی افکار عمومی است که در برابر این تناقض‌ها ایستاده‌اند.

عضو وابسته فرهنگستان علوم پزشکی، با اشاره به جایگاه ماماها در حفظ سلامت مادران و نوزادان اظهار داشت: جامعه مامایی کشور ضمن تبریک روز جهانی ماما، حمایت و همبستگی خود را با مردم مظلوم غزه، فلسطین، یمن و لبنان اعلام می‌دارد و جنایت‌های صورت‌گرفته علیه مادران و نوزادان را به شدت محکوم می‌کند.

وی ادامه داد: ما به عنوان ماما وظیفه داریم نقش حمایتی و مراقبتی خود از مادران و نوزادان را در همه ابعاد ایفا کنیم. یکی از مهم‌ترین این نقش‌ها، که رهبر معظم انقلاب نیز به آن اشاره داشته‌اند، ترویج زایمان طبیعی و افزایش فرزندآوری در راستای جوان‌سازی جمعیت است. خوشبختانه آمارهای اخیر نشان می‌دهد که روند نزولی جمعیت در حال کنترل است و به تدریج شاهد حرکت به سمت افزایش جمعیت هستیم.

دکتر تهرانیان همچنین بر نقش ماماها در آموزش مادران، افزایش آگاهی آنان و پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها، به‌ویژه در دوره نوجوانی فرزندان تأکید کرد و گفت: از نظر علمی، سزارین می‌تواند در بروز برخی مشکلات و عوارض مؤثر باشد و ترویج زایمان طبیعی یکی از راهکارهای مهم کاهش این پیامدهاست.

وی در پایان با اشاره به ظرفیت بالای منابع انسانی در مامایی کشور گفت: تاکنون بیش از ۷۶ هزار ماما در کشور تربیت شده‌اند، اما متأسفانه به دلیل نبود ردیف‌های استخدامی کافی، بیش از ۳۰ هزار نفر از آنان امکان اشتغال ندارند. حمایت مسئولان از ایجاد فرصت‌های شغلی در بخش‌های دولتی و خصوصی، می‌تواند نقش مهمی در ارتقای سلامت مادران و بهره‌مندی جامعه از خدمات تخصصی ماماها داشته باشد.

بنرها

 

X