راهبردهای بهروزرسانی سبد غذایی حداقلی بر اساس اقلیم

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل؛ پانصد و نود و هشتمین جلسه گروه علوم بهداشتی و تغذیه فرهنگستان علوم پزشکی کشور با موضوع «بهروزرسانی سبد غذایی حداقلی برای تأمین امنیت غذایی بر حسب منطقه – چالشها و راهبردها» برگزار شد.
در ابتدای جلسه، دکتر علی میلانی، مدیر پژوهشی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، گزارشی از وضعیت ناامنی غذایی در کشور، سبد مدون مطلوب غذایی جهت هدفمندی یارانه در سال ۱۴۰۳ و مقایسه هزینههای مقرونبهصرفه بودن سبدهای غذایی مغذی بر حسب مناطق ۱۱گانه کشور ارائه داد. این گزارش بر اساس شاخصهای اقتصادی، اجتماعی، اقلیمی و امنیت غذایی تنظیم شده بود.
دکتر میلانی تأکید کرد که هزینه تأمین ریزمغذیها در سبدهای مطلوب بالا بوده و در برخی اقلیمها با اختلال جدی مواجه است. او بر لزوم ایجاد زبان مشترک میان حوزههای رفاه، کشاورزی، تغذیه و سلامت در قالب مطالعات علمی تأکید کرد.
در ادامه، نمایندگان دستگاههای اجرایی مختلف از جمله وزارت جهاد کشاورزی، سازمان دامپزشکی، سازمان تعزیرات، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت اقتصاد و وزارت رفاه، نکاتی را مطرح کردند که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کاهش اقلام هدفمندی یارانهها به ۴ یا ۵ قلم اصلی؛
تأثیر تورم ۴۰ درصدی بر سبد غذایی و لزوم نظارت دورهای؛
ضرورت بهروزرسانی نقشه ناامنی غذایی کشور پس از ۳۰ سال؛
مدیریت تولید و واردات فرآوردههای دامی با آمار تولید سال ۱۴۰۳؛
پیشنهاد گنجاندن ماکارونی در سبد برای تأمین ارزانتر پروتئین و کربوهیدرات؛
ضرورت کنترل قیمت اقلام غذایی از سوی نهادهای نظارتی؛
طراحی سبدهای غذایی اقلیمی و مقاومتی، قابل اصلاح و آنلاین؛
ارتقای فرهنگ تغذیهای و سلامت عمومی، بهویژه در مدارس مناطق کمبرخوردار؛
شناسایی ۱۰هزار غذای بومی در کشور بهعنوان ظرفیت ارتقای امنیت غذایی و تاکید بر توجه به اثر گذاری تورم
در پایان جلسه مقرر شد:
نقشه ناامنی غذایی کشور توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بهروزرسانی شود.
سبد غذایی حداقلی و مقاومتی بر اساس اقلیمها با همکاری انستیتو تحقیقات تغذیه تدوین گردد.
سند دانشبنیان غذاهای بومی و سنتی نیز با همکاری انستیتو تهیه شود.