نقش خانواده و آموزههای قرآنی در تکامل دوران اولیه کودکی
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل، سیصد و بیست و پنجمین نشست گروه قرآن، عترت و سلامت با محوریت «نقش آموزههای قرآن و عترت در تکامل دوران اولیه کودکی» روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ در محل فرهنگستان و با حضور آنلاین و حضوری جمع گستردهای از استادان، پژوهشگران و فعالان قرآنی جامعه پزشکی برگزار شد.
در این نشست، دکتر سید حامد برکاتی، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، با ارائه سخنرانی افتتاحیه، سنین ۱ تا ۸ سالگی را یکی از حساسترین و مؤثرترین مقاطع رشد مغزی، روانی، شناختی و معنوی کودک دانست و گفت: «بنیانگذاری سلامت روانی و معنوی در این دوران، مستقیماً به کیفیت نقشآفرینی خانواده مرتبط است. در این بازه زمانی، کودک بیش از هر زمان دیگری پذیرای یادگیری عمیق و نهادینهسازی مفاهیم دینی و انسانی است.»
در ادامه، دکتر ابوالفضل ساجدی، عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی(ره)، به تبیین آموزههای قرآنی و روایی در زمینه تربیت کودک پرداخت و بر اهمیت سلامت معنوی اسلامی در شکلگیری شخصیت کودک تأکید کرد. وی با استناد به آیات قرآن و روایات اهل بیت(ع)، تأثیر باورهای دینی را از دوران پیش از تولد تا پایان خردسالی تبیین کرده و آن را زیربنای تربیت صحیح دانست.
این نشست با حضور ۳۰ نفر از مدعوین ویژه و مشارکت مجازی بیش از ۵۷۰ نفر از فعالان قرآنی جامعه پزشکی برگزار شد. از جمله مهمانان این برنامه میتوان به دکتر قصریزاده (مدیر رادیو قرآن)، دکتر بنار (نماینده مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت)، دکتر عیسیزاده (عضو پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآنی) و دکتر بدو (معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران) اشاره کرد.
در بخش دوم برنامه، که به مناسبت هفته کرامت و میلاد حضرت معصومه(س) و امام رضا(ع) برگزار شد، تلاوت قرآن توسط دکتر قاسم رضیعی انجام شد و سخنرانی ویژه دکتر ساجدی با محوریت شخصیت امام رضا(ع) و دیدگاههای ایشان درباره سلامت معنوی و جایگاه آن در سیره اهل بیت علیهمالسلام ارائه گردید.
این نشست بخشی از سلسله نشستهای تخصصی گروه قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی است که با هدف ترویج پیوند میان آموزههای دینی و سلامت جامعه، ایجاد تعامل میان نخبگان حوزوی و دانشگاهی، و تبیین ابعاد مختلف سلامت معنوی برگزار میشود.