ضرورت تدوین راهبردهای ارتباطات بحران در نظام ارائه خدمات سلامت
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل؛ در جلسه اخیر گروه علوم بالینی، اعضا بر ضرورت تدوین و اتخاذ راهبردهای ارتباطات بحران در نظام ارائه خدمات سلامت، بهویژه در شرایط بحرانی و جنگ تاکید کردند.
در این نشست با توجه به شرایط بحرانی ناشی از جنگ ۱۲ روزه، برنامه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ارائه خدمات نظام سلامت در شرایط بحران بررسی و تاکید شد هیچگونه وقفهای در ارائه خدمات به مردم ایجاد نشود.
از محورهای اصلی مورد بحث در نشست گروه علوم بالینی، لزوم تدوین سند جامع پدافند غیرعامل سلامت ،برنامهریزی برای آموزش عمومی و تخصصی در زمینه شرایط بحران، تقویت نقش شبکه بهداشتی درمانی و خدمات سلامت در کشور و آمادهسازی آن برای شرایط بحران، ایجاد مکانهای امن در بیمارستانها و نوسازی و بازسازی، برگزاری مانورهای پیشگیرانه و دورهای برای بحرانهای مختلف، برنامههای آموزش مداوم برای آمادگی هرچه بیشتر نیروهای تخصصی و همچنین فارغالتحصیلان جدید، تشکیل زیر گروههای تخصصی در بخش پدافند غیرعامل سلامت، برای مقابله با تهدیدات خاص مانند حملات هستهای و نشر مواد رادیواکتیو، از دیگر پیشنهادات مطرح شده در این جلسه بود. اعضا تاکید کردند که این زیرگروهها باید با بهرهگیری از دانش و تجربه متخصصان، برنامههای عملیاتی مشخصی را برای مقابله با این تهدیدات تدوین کنند.
علاوه بر این، اعضای گروه بر لزوم پیشبینی روشهای ارتباطی جایگزین برای هماهنگی بین ارگانهای ارائه دهنده سلامت در شرایط بحرانی تاکید کردند. با توجه به احتمال اختلال در اینترنت، تلفن و سایر وسایل ارتباطی در شرایط بحرانی، باید روشهای جایگزینی برای برقراری ارتباط و هماهنگی بین ارگانهای مختلف پیشبینی شود.
آمادگی و تدوین دستورالعمل برای تخلیه بیمارستانها و مراکز درمانی در شرایط خاص، از دیگر مواردی بود که در این جلسه مورد بحث قرار گرفت. اعضا تاکید کردند که باید دستورالعملهای مشخصی برای تخلیه سریع و ایمن بیمارستانها و مراکز درمانی در شرایط اضطراری تدوین شود.
توجه به زیرساختهای مراکز درمانی، همچنین منابع آب، برق اضطراری و دیگر موارد ضروری در شرایط بحران، از جمله مواردی بود که مورد تاکید قرار گرفت.
در پایان جلسه، اعضا بر لزوم جلوگیری از ساخت بیمارستانها و مراکز درمانی در جوار مراکز حساس نظامی و امنیتی تاکید کردند. همچنین، پیشنهاد شد که مراکز آموزشی، درمانی، بهداشتی و امدادی به طور مداوم از نظر بازدارندگی و تابآوری نظام سلامت کشور مورد رصد قرار گیرند.