دسته بندی
دوشنبه 1405/04/8 03:38
شماره :
3562
بسته خبری؛

پیشنهاد ارائه لایحه مقابله با دریافت‌های خارج از تعرفه پزشکان

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از پیشنهاد ارائه لایحه‌ای از سوی دولت برای مقابله مؤثرتر با پدیده دریافت‌های خارج از تعرفه (زیرمیزی) خبر داد.
فاطمه محمدبیگی با تأکید بر اینکه زیرمیزی یکی از چالش‌های جدی نظام سلامت است، اظهار کرد مقابله با این پدیده صرفاً با برخوردهای قضایی امکان‌پذیر نیست و اصلاح ساختارهای نظارتی، قانونی و اقتصادی حوزه سلامت باید به‌صورت همزمان دنبال شود. وی همچنین از برگزاری نشست‌های مشترک با وزارت بهداشت برای بررسی راهکارهای تقویت ضمانت‌های اجرایی و بازنگری در مقررات مرتبط خبر داد.

هشدار درباره عوامل بحران‌ساز بازار دارویی؛ پیشنهاد تشکیل ساختاری واحد برای حکمرانی دارو
رئیس هیئت‌مدیره شرکت دارویی تأمین، با تشریح چالش‌های بازار دارویی کشور، تعدد نهادهای تصمیم‌گیر را یکی از مهم‌ترین عوامل بروز کمبودهای دارویی عنوان کرد.
علیرضا یکتادوست با اشاره به سهم ۸۴ درصدی داروهای تولید داخل از ارزش ریالی بازار دارویی، تأکید کرد پراکندگی مسئولیت‌ها میان سازمان غذا و دارو، وزارت صمت، بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و سایر نهادهای مرتبط، موجب اختلال در تأمین دارو شده است. وی ایجاد یک ساختار متمرکز و هماهنگ برای سیاست‌گذاری و مدیریت زنجیره دارو را از راهکارهای برون‌رفت از وضعیت موجود دانست.

وزارت بهداشت نسبت به عادی‌سازی خشونت و مصرف مواد در شبکه نمایش خانگی هشدار داد
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت نسبت به پیامدهای روانی نمایش غیرمسئولانه صحنه‌های خشونت، خودکشی، مصرف الکل، دخانیات و مواد مخدر در تولیدات شبکه نمایش خانگی هشدار داد.
محمدرضا شالبافان با بیان اینکه کودکان و نوجوانان بیش از سایر گروه‌های سنی در معرض تأثیرپذیری از این محتواها قرار دارند، گفت رعایت پروتکل‌های سلامت روان در تولیدات رسانه‌ای ضروری است. وی همچنین اعلام کرد با وجود مکاتبات متعدد با نهادهای مسئول، از جمله ساترا، بخش قابل توجهی از این ملاحظات هنوز اجرایی نشده است.

افزایش موارد تب دنگی؛ هشدار وزارت بهداشت درباره گسترش پشه آئدس
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از افزایش موارد ابتلا به تب دنگی و گسترش استقرار پشه آئدس در مناطق شمالی و جنوبی کشور خبر داد.
قباد مرادی اعلام کرد در سه‌ماهه نخست سال جاری ۸۶۸ مورد ابتلا به تب دنگی ثبت شده است. به گفته وی، شمار مبتلایان در شهرستان‌های چابهار و کنارک نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از چهار برابر و موارد بستری بیش از ۱۸ برابر افزایش یافته است. وی همچنین یادآور شد که سال گذشته نیز یک‌هزار و ۲۲۷ مورد ابتلا در کشور شناسایی شده بود که بخش عمده آن ناشی از انتقال محلی بیماری بوده است.

X