یازدهمین کنگره قرآن، عترت و سلامت سال 1402:

فرصتی ویژه برای آشنایی با تحقیقات سلامت محور در باره قرآن

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل فرهنگستان علوم پزشکی؛ یازدهمین کنگره بین المللی قرآن و عترت و سلامت که 25 تا 27 بهمن 1402 در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می‌شود؛ میزبان 20 سخنران از 6 کشور خارجی خواهد بود.

دکتر قاسم رضیعی دبیر این همایش قرآنی فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه در نشست خبری که در مرکز همایش‌های رازی در تهران برگزار شد، از حضور ۵۵ سخنران اصلی در همایش امسال خبر داد و با اشاره به اینکه ۳۳۰ مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده است، اظهار داشت: امسال سخنرانانی از آلمان، سوریه، عراق، پاکستان، نیجریه و انگلستان در کنگره حضور خواهند داشت و مباحث علمی سلامت محور در حوزه قرآن و عترت از جمله در محورهای اخلاق و سبک زندگی قرآنی، مفهوم شفا، مفهوم عافیت، صحت و سلامت، قلب سلیم، شرح صدر و سلامت روان، تغذیه سالم، نقش حجاب در سلامت روان و اجتماع بررسی می‌شود. وی با اشاره به شعار امسال همایش قرآن و عترت و سلامت «قرآن شفابخش است» تاکید کرد: دلیل انتخاب این شعار ، هجمه‌هایی است که طی دو سال اخیر علیه قرآن صورت گرفته است و از 18 مهرماه تلاش‌های دست اندرکاران همایش آغاز شده که امیدواریم بتوانیم در 3 روز برگزاری همایش تصویری مناسب از این تلاشها ارائه کنیم. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: در مفهوم عافیت و صحت و سلامت از نظر قرآن ، انسان سالم مطلوب خدا، تغذیه سالم از منظر قرآن، حجاب و عفاف از منظر قرآن است که همگی از محورهای موردنظر ماست. وی گفت: امسال چالش‌های فعالیت‌های قرآنی در دانشگاه‌ها را نیز در کنگره بررسی می‌کنیم. عضو گروه قرآن و عترت فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به اینکه در این کنگره به بحث عفاف و حجاب از منظر قرآن در سلامت اجتماعی پرداخته می‌شود گفت: نشست تخصصی عترت و مهدویت در روز جمعه همزمان با اختتامیه و کارگاه‌های تخصصی از جمله حفظ، قرائت و مفاهیم قرآن با حضور استاد موسوی‌بلده و استاد بحرالعلوم از دیگر بخش‌های همایش قرآن و عترت و سلامت در سال 1402 است. همچنین برای آشنایی با آخرین دستاوردها و پژوهش‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی در زمینه‌های قرآنی نیز نمایشگاهی در کنار کنگره برگزار می‌شود. شرکت در این کنگره دارای امتیاز بازآموزی برای جامعه پزشکی، امتیاز آموزش ضمن خدمت برای کارکنان نظام سلامت و امتیاز فرهنگی برای اعضای هیات علمی دانشگاه‌هاست. محفل انس با قرآن در روز ۲۶ بهمن در آستان حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) نیز برای شرکت کنندگان برگزار می‌شود .
دکتر رضیعی در پاسخ به این سوال خبرنگار که آیا در حوزه اخلاق اسلامی در پزشکی نیز مقالاتی ارائه شده است گفت: موضوع یک دوره از کنگره به مباحث اخلاقی و اخلاق حرفه‌ای اختصاص داشت که اخلاق را از منظر حرفه‌ای به چالش کشیدیم، در محورهای کنگره امسال، اخلاق پزشکی نیست اما در مقالات این موضوع ارائه شده است. در ادامه نشست خبری، دکتر پازوکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گفت: توفیق این را داریم که دانشگاه ایران میزبان این برنامه وزین علمی باشد و ما بیش از ۲۰ جلسه علمی و اجرایی برای این کنگره به صورت هفتگی برگزار کرده‌ ایم .

برای ثبت نام می‌توانید به سایت کنگره مراجعه نمایید: https://quran-health.com/page/register