دوشنبه 1401/11/17 11:55

گروه علوم دارویی

اخبارگزارش

اهداف گروه علوم دارویی:

• دیده‌بانی، هدایت، مشاوره، نظریه‌پردازی و آینده‌نگری در زمینه نظام دارویی کشور و مشکلات آن
  • نیل به استقلال علمی و فرهنگی در نظام دارویی کشور
  • توسعه علوم و فنون در نظام دارویی کشور
  • تقویت روح پژوهش جهت دستیابی به مؤثرترین و علمی‌ترین و‌ آخرین یافته‌ها و نوآوری‌ها در عرصه علوم دارویی و فناوری‌های نوین دارویی
  • کمک به دستیابی جامعه و آحاد مردم به بالاترین سطح دسترسی به داروهای مورد نیاز با قیمت، کیفیت و دسترسی مناسب
  • فرهنگ‌سازی در بین گروه‌های پزشکی و آحاد جامعه در خصوص تجویز و مصرف منطقی داروها
  • صیانت از میراث فرهنگی و تمدن اسلامی و ایرانی در عرصه علوم دارویی با استفاده از منابع طبیعی
  • رشد و گسترش مبانی اخلاق در کلیه زمینه‌های علوم دارویی
  • رشد و گسترش پژوهش‌های کاربردی در راستای توسعه و نوآوری‌ها در صنایع دارویی به منظور خودکفایی نسبی کشور

وظایف گروه علوم دارویی:

• تلاش در جهت تحقق چشم‌انداز کشور در زمینه علوم دارویی
  • کمک به تحقق نقشه جامع علمی کشوردر زمینه علوم دارویی
  • رصد و ارزیابی کلان وضعیت نظام دارویی کشور و تحلیل چالش‌ها و ارائه توصیه‌های کاربردی، مراقبتی و خدماتی
  • نقد سیاست‌ها و برنامه‌های در حال اجرا در نظام دارویی کشور و ارائه پیشنهادها به مراجع و دستگاه‌های ذ‌یربط.
  • ترجمان دانش در علوم دارویی و فناوری‌های پیشرفته و عرصه‌های ارائه مراقبت‌ها و خدمات مربوطه با بهره‌گیری از فعالیت‌های جمعی و جذب حمایت و تشویق دانشمندان، پژوهشگران، نخبگان و صاحبنظران علوم دارویی کشور.
  • ارائه و طرح فرضیه‌ها و نظریه‌های علمی، کوشش در راستای گسترش مرزهای دانش و تلاش برای ارتقای سطح دانش و پژوهش کشور همگام با حفظ استقلال علمی و فرهنگی و هماهنگ با نقشه جامع علمی کشور در نظام دارویی.
  • همکاری و ارائه راهکار در جهت اشاعه فرهنگ و اخلاق در داروسازی
  • تقویت و ترویج فرهنگ عمومی سلامت در زمینه تجویز و مصرف منطقی داروها در گروه پزشکی و جامعه.
  • ارائه امور مشاوره علمی و پژوهشی اساسی در مسائل علوم دارویی که از گروه درخواست می‌شود.
  • مطالعه تجربیات کشورها در کسب و توسعه دانش و فناوری حوزه علوم دارویی و همچنین بررسی آخرین یافته‌های علمی و نحوه استفاده از آنها با توجه به زمینه‌ها و امکانات موجود در کشور.
  • بررسی و پیشنهاد ضوابط در خصوص ارتقاء سطح علمی سمینارها، همایش‌ها و کنفرانس‌های علوم دارویی در سطح ملی و ارزیابی اینگونه همایش‌ها.
  • حمایت از برگزاری همایش‌های علمی در زمینه جدیدترین یافته‌های علوم دارویی.
  • مشارکت در انتشار اطلاعات و دانسته‌های علوم دارویی
  • پیشنهاد تشویق و تکریم دانشمندان علوم دارویی و علوم مرتبط با آن و پیشنهاد اعطای پاداش، جایزه و نشان علمی به دانشمندان، پژوهشگران و مؤسساتی که خدمات علمی برجسته‌ای در زمینه علوم دارویی و علوم مرتبط با آن انجام داده‌اند.
  • پیشنهاد و تخصیص اعتبارات و امکانات تحقیقاتی برای فعالیت‌های دانشمندان برجسته علوم دارویی.
  • اعتلای انجمن‌ها و بهره‌گیری و استفاده از توان انجمن‌های حرفه‌ای و علمی دارویی و انجمن‌هایی که به نحوی با داروسازی و علوم دارویی ارتباط دارند و تشویق و ترغیب مشارکت آنها در زمینه‌های سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در ابعاد نظام دارویی کشور.
  • بررسی و تحلیل وضعیت علمی و فنی، آموزشی و پژوهشی علوم دارویی و ارائه پیشنهاد در زمینه بهبود و ارتقای آن به مراجع ذیربط.

ایران در حلقه مدیریت نهاد جهانی پیشگیری از پوکی استخوان:
دکتر سیدجمال‌الدین سجادی جزی در گفت‌وگو با ایسنا:
سومین همایش ملی و بین‌المللی سلامت، حکمت و حکمرانی:
دبیر فرهنگستان ‌علوم ‌پزشکی در گفتگوی ویژه خبری تاکید کرد:

ایران در حلقه مدیریت نهاد جهانی پیشگیری از پوکی استخوان:
دکتر سیدجمال‌الدین سجادی جزی در گفت‌وگو با ایسنا:
سومین همایش ملی و بین‌المللی سلامت، حکمت و حکمرانی:
دبیر فرهنگستان ‌علوم ‌پزشکی در گفتگوی ویژه خبری تاکید کرد: