پیوند کلیه در ایران با سالانه ۴۰۰۰ عمل موفق، به نقطهی افتخارآمیزی رسیده است
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل؛ همزمان با ۳۱ اردیبهشت، روز ملی اهدای عضو، دکتر غلامرضا پورمند، متخصص جراحی کلیه و فلوشیپ مجاری ادراری، با تأکید بر اهمیت پیشگیری از بیماریهای کلیوی، اهدای عضو را یکی از مقدسترین اقدامات انسانی دانست و بر دستاوردهای بزرگ ایران در زمینه پیوند کلیه تأکید کرد.
دکتر غلامرضا پورمند، اورولوژیست ومتخصص جراحی کلیه، با اشاره به پیشینهی تاریخی پیوند کلیه حتی در اساطیر باستانی هند، عنوان کرد: «خوشبختانه سالهاست که در کشور ما پیوند کلیه با نتایج بسیار رضایتبخش انجام میشود. در حال حاضر ۲۸ مرکز پیوند کلیه در ایران فعال هستند که سالانه حدود ۴۰۰۰ پیوند موفق کلیه در آنها انجام میگیرد.»
وی با تأکید بر نقش پیشگیری، خاطرنشان کرد: رعایت نکاتی ساده مانند کاهش مصرف نمک، کنترل فشار خون و پیشگیری از دیابت میتواند از ابتلا به نارسایی کلیه و نیاز به دیالیز یا پیوند جلوگیری کند.
دکتر پورمند ادامه داد: «در حالی که ۴۰ سال پیش بیماران برای دریافت کلیه به خارج از کشور اعزام میشدند، امروز ایران با کمک انجمنهای خیریه و مردم نیکوکار، در صدر کشورهای فعال در حوزه پیوند کلیه در منطقه قرار دارد.
او همچنین به فرآیند قانونی اهدای عضو در ایران اشاره کرد و افزود: «در کشور ما، برخلاف برخی کشورها که رضایت خانواده الزامی نیست، اهدای عضو تنها با رضایت خانواده درجه یک بیمار مرگ مغزی انجام میشود. علاوه بر کلیه، اعضایی مانند کبد، روده، لوزالمعده، چشم و حتی استخوان نیز قابل پیوند هستند.»
وی با اشاره به آمار بالای بیماران نیازمند پیوند در کشورهای دیگر اظهار داشت: در مطالعهای که هفته گذشته در آمریکا انجام شد، بیش از ۹۰ هزار بیمار دیالیزی در انتظار پیوند کلیه قرار دارند و امیدواریم در کشور ما با توسعه فرهنگ اهدای عضو، هیچ بیماری در صف انتظار باقی نماند.
در پایان، دکتر پورمند اهدای عضو را «یکی از مقدسترین و انسانیترین اعمال» دانست که میتواند جان بیماران زیادی را نجات دهد و کیفیت زندگی آنان را به طرز چشمگیری بهبود بخشد.